Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η λίστα με τα 26 ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο


·        Σε συνέχεια της τελευταίας ανακοίνωσης του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, παρατίθενται τα ακίνητα της γειτονιάς μας τα οποία εκχωρούνται στο Υπερταμείο: 


  • ·        Μουσείο Κοτοπούλη (οδ. Αλέκου Παναγούλη 15)
  • ·         Τρία κτίρια πλησίον του Α.Τ. Ζωγράφου (οδ. Ηρώων Πολυτεχνείου 14)
  • ·         Γήπεδα Σωτήρη Πέτρουλα (οδ. Αγίας Ελένης)
  • ·         1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ζωγράφου (οδ. Κρίνων)
  • ·         3ο κ 9ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (οδ. Κρίνων)
  • ·         Στρατόπεδο «Ζορμπά»
  • ·         Ακίνητο στη Λ. Παπάγου 2
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Αστερίου 26
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Γράμμου 19
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Καλαβρύτων 200Α
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 90
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Σεβαστείας έκτασης 2215,16 τ.μ.*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Γεωργίου Παπανδρέου έκτασης 1796 τ.μ.*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Κολοκοτρώνη έκτασης 1029,03 τ.μ.*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Πεζών έκτασης  7325 τ.μ.*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Γεωργίου Ζωγράφου έκτασης 112 τ.μ.*
  • ·         3 ακίνητα στην οδ. Γεωργίου Παπανδρέου έκτασης 2131 τ.μ., 671 τ.μ. και 1408 τ.μ. αντίστοιχα*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Νίκου Καζαντζάκη έκτασης 2024 τ.μ.*
  • ·         Ακίνητο στην οδ. Κοκκινοπούλου έκτασης 726 τ.μ.*
  • ·         3 μη προσδιορισμένοι χώροι στην οδ. Ζωγράφου έκτασης 643.051 τ.μ., 2030766 τ.μ. και 17384 τ.μ. αντίστοιχα*

(     (*Για αυτούς τους χώρους προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία)
      
   
  Η ανακοίνωσή μας:

       Πρόσφατα ήρθε στο φως, με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε για τα αρχαιολογικά μνημεία στα Χανιά, ότι με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου, εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, δημόσια κτίρια, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου. Ανάμεσα στους κωδικούς αυτούς περιλαμβάνονται και 26 κωδικοί για ακίνητα στο Δήμο Ζωγράφου, εν αντιθέσει με τις αντίθετες δηλώσεις της δημοτικής αρχής περί τριών μόνο πιθανών εκχωρήσεων.

Και για να έχουμε καλύτερα εικόνα περί του τι εστί «υπερταμείο»: η ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο) εποπτεύεται από 5μελές συμβούλιο, του οποίου 2 μέλη διορίζονται απευθείας από την Κομισιόν, τα στελέχη της απολαμβάνουν ασυλία για αστικές ποινικές ευθύνες των πράξεών τους, ενώ, διακηρυκτικά, δεν ανήκει στο δημόσιο, λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της.Στόχος του υπερταμείου είναι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων για την αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι με fast-track διαδικασίες, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση επιδιώκουν να ξεπουλήσουν σε δανειστές και μεγάλο κεφάλαιο ένα μεγάλο αριθμό εκτάσεων και ακινήτων, θυσία στο βωμό των επενδύσεων και της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται στη «μεταμνημονιακή περίοδο» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για αυτά, όμως, τα ακίνητα είναι ο ίδιος ο Ζωγραφιώτικος λαός που πληρώνει μέσα από φόρους – τέλη και σε αυτόν ανήκουν. Στο Ζωγραφιώτικο λαό που είδε μες στα χρόνια της κρίσης το μισθό του να κουτσουρεύεται, τις δημοτικές υπηρεσίες να αποψιλώνονται, τα φορομπηχτικά δημοτικά τέλη να αυξάνονται.

Αυτό είναι το σχέδιο που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε βάρος των ζωών μας, η αξιοποίηση, δηλαδή, γης και ύδατος για τα κέρδη funds, τραπεζών και άλλων κορακιών του κεφαλαίου. Και όλα αυτά σε βάρος των διαρκώς πληττόμενων εργαζομένων, που πλέον θα πρέπει να πληρώνουν για μια βόλτα σε ένα πάρκο, να καταβάλλουν τροφεία για παιδικούς σταθμούς και σχολεία, να πληρώνουν διπλά και τριπλά τις υπηρεσίες που θα έπρεπε δωρεάν να τους παρέχει ο δήμος, γιατί «στεγάζονται σε κτίσμα ιδιώτη».

Ο λαός του Ζωγράφου πρέπει να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τη γειτονιά του απέναντι στις διαθέσεις δημοτικής αρχής και κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι μόνο ο δρόμος του αγώνα είναι εκείνος που μπορεί να διασφαλίσει ότι καμία έκταση, κανένα κτίσμα, κανένα πάρκο δε θα βγει στο σφυρί στο βωμό του κέρδους. Σαν ΚσΠ, καλούμε όλο το μαχόμενο δυναμικό της γειτονιάς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, την Πέμπτη 18/10 στις 20:30, σε μια πρώτη κίνηση απέναντι στις διαθέσεις της δημοτικής αρχής.

- ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/10 ΣΤΙΣ 20:00

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο