Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμύς - Άλλο ένα ψήφισμα που αγνοείται από την Δημτική Αρχή Ζωγράφου.

Το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει έρθει στο προσκήνιο απειλώντας χιλιάδες οικογένειες  να βρεθούν ξεσπιστωμένοι στο δρόμο. Ο μόνος δρόμος για να αποτρέψει το ξεσπίτωμα του κόσμου που στενάζει από τις αντεργατικές πολιτικές όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων κατ' επιταγή της Ε.Ε. και των ξένων funds είναι οι διαρκείς κινηματικοί αγώνες  με κορυφαίο παράδειγμα  την αποτροπή έξι πλειστηριασμών φτωχών νοικοκυριών την προηγούμενη εβδομάδα στην Νίκαια.
Στο Κίνημα στην Πόλη δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε ότι μόνο το ενωμένο μαζικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της κεντρικής πολιτικής σκηνής να περάσουν τα σπίτια εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων στα χέρια των τραπεζών και των ξένων funds.
 Δεδομένου  ότι  στην 4η τακτική συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου μηνός Απριλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία  απόφαση που τάσσεται υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας και εν γένει της λαίκής κατοικίας τίθεται το ερώτημα εάν η Δημοτική Αρχή έχει   προχωρήσει σε συγκεκριμένες και έμπρακτες ενέργειες όπως αναφέρεται στο εν λόγω ψήφισμα.
Σιγή ιχθύος από μέρους της Δημοτικής Αρχής στο ερώτημα που ετέθη από την δημοτική σύμβουλο του Κινήματος στην Πόλη στην  7ης τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,  και πως άλλωστε να υπάρχει απάντηση αφού το δημοψήφισμα δεν έχει καν δημοσιοποιηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όπως ακριβώς συμπεριλαμβάνεται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης τακιτκής συνεδρίασης  για την πλήρη ενημέρωση των φίλων συνδημοτών μας.
"Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι     κατά  πλειοψηφία
Σχετικά  με τους πλειστηριασμούς – μη εξυπηρετούμενα δάνεια ζητά :
·           Την πλήρη προστασία της πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
·           Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
·           Την άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών
·           Την κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4346/2015 και 4354/2015 που θεσμοθετούν τη μεταβίβαση δανείων σε κερδοσκοπικά funds
·           Τη γενικευμένη ρύθμιση των δανείων με κοινωνικά κριτήρια και απαλλαγή των οφειλετών από άδικα βάρη με διαγραφή μέρους του χρέους ανάλογη με τη μείωση του εισοδήματος λόγω μνημονίων και τη διευκόλυνση αποπληρωμής του υπολοίπου σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τις εισοδηματικές τους δυνατότητες και την προϋπόθεση εξασφάλισης αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.
·           Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία).
·           Γενναία επιδότηση ενοικίου, σε άνεργους και φτωχούς,  Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.
·          Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών (ΕΝΦΙΑ).
·           Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.

          Επίσης η Δημοτική αρχή

·           Απαιτεί την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ΟΤΑ, που τα ζητήματα που αφορούν τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή κατασχέσεων τα έχει αφαιρέσει από το πεδίο αρμοδιοτήτων των αιρετών συλλογικών οργάνων και καθιστά υπεύθυνους και υπόλογους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

·           Στηρίζει   απόλυτα, ουσιαστικά και εμπράκτως, συμπαραστεκόμενη στους πολίτες των οποίων η πρώτη αλλά και η δεύτερη κατοικία και η λαϊκή περιουσία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών και να θέσει ως προτεραιότητα το να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

·           Συμπαραστέκεται  σε μία ευρεία συμμαχία, κοινωνικών φορέων, σωματείων εργαζομένων, συλλογικοτήτων, ενεργών πολιτών της πόλης για την υπεράσπιση της κύριας κατοικίας των φτωχών λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων με απώτερο στόχο την αποτροπή  πλειστηριασμών  σπιτιών των συνδημοτών μας.

·           Ζητά  την απόσυρση εκ μέρους της κυβέρνησης του νόμου για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας και ιδιαίτερα του  προς ψήφιση νομοσχεδίου  για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς .

·           Πάνω  στην ίδια συλλογιστική που αναπτύξαμε, θα πάρει θέση και πρωτοβουλία για τον τρόπο διευθέτησης των οφειλών συνδημοτών μας προς το δήμο που οδηγούν σε πλειστηριασμούς, προστατεύοντας όσους το δικαιούνται και αποφεύγοντας τις κοινωνικές αδικίες.

Γ. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος αποδέχτηκε  την πρόταση για σύσταση Επιτροπής που θα αφορά στην προστασία των συμπολιτών μας σε θέματα σχετικά  με τους πλειστηριασμούς – μη εξυπηρετούμενα δάνεια."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο