Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης και Δανειστών
Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Το κίνημα των πλειστηριασμών, ένα κίνημα που δρα με τόλμη και αποφασιστικότητα έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας εκεί που βγαίνει στο σφυρί χωρίς αιδώ και ντροπή η λαϊκή κατοικία, έχει ανακόψει την διαδικασία εκατοντάδων πλειστηριασμών λαΪκών κατοικιών. Αυτό το Κίνημα με τις συνεχείς νίκες τέθηκε, όπως όλα τα κινήματα υπεράσπισης κοινωνικών και λαϊκών αγαθών, στο στόχαστρο των υποταγμένων  μνημονιακών Κυβερνήσεων. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον τελευταίο καιρό μαζί με την αστική δικαστική εξουσία δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να επιτεθούν από κοινού σε αγωνιστές όπως ο Ηλίας Σμηλιός για την κινηματική τους δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς  συμπολιτών μας που βιώνουν την φτώχεια την ανεργία και τον αποκλεισμό.

Και ενώ οι υπογραφές του κινήματος συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας  φουντώνει με χιλιάδες αγωνιστές να δηλώνουν δημόσια «Ήμουν κι εγώ εκεί, στο Ειρηνοδικείο, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας» η Κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα οσφυοκαμπτικά κόμματα -ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ και την φασιστική Χρυσή Αυγή που ομοίως υπερασπίζεται τα κοράκια των μεγάλων funds  αλλάζουν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία των πλειστηριασμών με σχετική προσθήκη στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας βάσει της οποίας ο Πλειστηριασμός θα διενεργείται ηλεκτρονικά στην  έδρα  του αρμόδιου συμβολαιογράφου.

Το Κίνημα στην Πόλη φύσει και θέσει δίπλα στους κινηματικούς αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών και λαϊκών αγαθών καλεί τους δημότες Ζωγράφου να πάρουν μέρος στο κίνημα κατά των Πλειστηριασμών. Καλεί τον Ζωγραφιώτικο λαό και κάθε δημότη που βρίσκεται ένα βήμα πριν την αρπαγή του σπιτιού του από τις Τράπεζες που σώθηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης από το δικό τους υστέρημα, να σπάσει την σιωπή του και ενωθεί με το κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς για να μην περάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ήδη η Κυβέρνηση με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις έχει δρομολογήσει για το 2017  τον πλειστηριασμό  10.000 κατοικιών οι οποίες με συνοπτικές οδηγίες θα αλλάξουν χέρια, ενώ η συνέχεια θα δοθεί το 2018 βγάζοντας στο σφυρί 15.000 κατοικίες.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα από τα προαπαιτούμενα της νέας σφαγιαστικής συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους δανειστές στις 20 Φλεβάρη. Μαζί με το προαπαιτούμενο αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας και οι νέες μειώσεις των συντάξεων και μισθών θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα χιλιάδων λαϊκών σπιτιών. Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θ. Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Απέναντι στις συνεχιζόμενες ορέξεις Κυβέρνησης και μαύρου Κεφαλαίου που προχωραει ολοταχως σε νέα δυσβάστακτα μέτρα πλήττοντας για άλλη μια φορά τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την απάντηση για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών. Για εμάς δεν είναι αρκετή η έγκριση ψηφισμάτων που αφορούν το θέμα από το δημοτικό συμβόλιου, ιδιαίτερα όταν αυτά χρησιμεύουν μόνο σε διακηρυκτικό επίπεδο και φυλάσσονται σε συρτάρια. Σημασία έχει ο δήμος και η δημοτική αρχή να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της και να παρέχει υλική βοήθεια στους δημότες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους κι όλους αυτούς που η κρίση πρώτους έχει χτυπήσει και σήμερα βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή τους κόβουν ρεύμα, νερό ή αέριο, να συσπειρωθούν, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε επιτροπές αγώνα, στους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων Αττικής.

Μόνη εναλλακτική ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να σώσουμε τα σπίτια μας και τη ζωή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο