Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Το Κίνημα Στην Πόλη του Ζωγράφου καλεί τους εργαζόμενους της γειτονιάς να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία την Πέμπτη 8/12 .

Μια Ακόμα φορά : εργαζόμενοί , νεολαία και στο σύνολό του ο λαός είναι αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επιδρομής στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί αλλαγές που αφορούν καθολικής έκτασης αντεργατικές και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας. Το όλο σκηνικό στήνεται με ένα σχεδόν ενιαίο τρόπο από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση έχοντας προφανή σύμμαχο το κατεστημένο των ΜΜΕ. Οι Θεσμοί παρέα με την κυβέρνηση σχεδιάζουν για μια ακόμα αφορά το πως θα επιβάλουν άλλη μια σειρά βίαιων αναδιαρθρώσεων με στόχο για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Όλα αυτά μέσα στην μαύρη περίοδο της εφαρμογής των Μνημονίων και του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που έχουν φέρει τους εργαζόμενους και το λαό σε μια πάρα πολύ δυσχερή θέση. Στο Στόχο τους Μπαίνουν πάλι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , οι  μισθοί , οι συντάξεις , τα συνδικάτα και ακόμα περισσότερο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από χρόνια αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος
Με τις προτάσεις της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των «κοινωνικών εταίρων», αλλά και τις απαιτήσεις των δανειστών ΕΕ και ΔΝΤ, στόχος είναι να ενισχυθεί η εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο. Ταυτόχρονα προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους με χοντρά ψέματα, βαφτίζοντας την ψήφιση και εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου  σε «διαπραγμάτευση» και την σφαγή στα εργασιακά, τη φορολεηλασία, την καταβύθιση των συντάξεων και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά μέτρα σε «δίκαιη ανάπτυξη».

Η αλήθεια όμως είναι μία και μοναδική: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί μέτρα ενίσχυσης της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, επιταχύνει τις διαδικασίες για να κλείσει η 2η αξιολόγηση και προετοιμάζει μαζί με τους δανειστές-δυνάστες ένα 4ο μνημόνιο. Επιδιώκει να ψηφίσει άμεσα, αιφνιδιαστικά και χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τα βάρβαρα νέα μέτρα, όπως:
·  Διατήρηση και επέκταση του «υποκατώτατου μισθού» (των 200 και 300 ευρώ) σε ακόμα περισσότερους από τους 500.000 απασχολούμενους που σήμερα έχουν εισόδημα κάτω και από τον κατώτερο μισθό. Μάλιστα όχι μόνο για τους νέους κάτω των 25 (μέτρο ρατσιστικό και κοινωνικά απαράδεκτο), αλλά για όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία!
·  Την διάλυση και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδηγεί  στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων και στην πράξη στην επιβολή ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.
·  Την παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης. Με «δουλειά» έως και μια ώρα ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης» την ίδια ώρα που φουσκώνει η πλημμύρα της μαύρης εργασίας και απληρωσιάς.
·  Την απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων, την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10% και την κατάργηση του υπουργικού βέτο
·  Την διατήρηση της διάταξης του 2012 για τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού από το κράτος-κυβέρνηση και όχι από Συλλογικές διαπραγματεύσεις και Συμβάσεις με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα που επέφερε στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού. Την κατάργηση των τριετιών, επιδομάτων και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων.
·  Με τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις πολιτικές μοιράσματος της ανεργίας και της φτώχειας, όπως την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας όχι στους άνεργους (!) αλλά στα αφεντικά για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, τα νέα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τις μαθητείες και πρακτικές κάθε είδους. Τζάμπα εργαζόμενοι για την εργοδοσία!
·  «Παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση. Νομιμοποίηση του lockout, της εργοδοτικής ανταπεργίας.
Η κυβέρνηση σε όλα αυτά δεν δυσκολεύτηκε να βρει συμμάχους ,η ηγεσία του ΕΚΑ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έσπευσαν σαν πιστά σκυλιά να τους νομιμοποιήσουν .Όλα αυτά σε συνέχεια της στάσης που  στον αγώνα για το ασφαλιστικό που προκήρυξαν απεργία στο και πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Ευθύνες έχουν ακόμα και οι δυνάμεις με ταξική αναφορά, το ΠΑΜΕ και το ΜΕΤΑ, που με την στάση που είχαν το προηγούμενο διάστημα (απεργία για το ασφαλιστικό) αλλά και η στάση που έχουν και τώρα δίνουν τον πρώτο λόγο στην εργοδοτική ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ  βάζοντας αναχώματα στην όποια συγκρότηση κινητοποιήσεων
Όλα όσα προωθεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο κάποια μέτρα, αλλά αποτελούν βασικές κατευθύνσεις των πολικών της ΕΕ, του ΔΝΤ του κεφαλαίου και όλων των αστικών κυβερνήσεων .Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα αποτελεί τον βασικό πυλώνα εφαρμογής αυτής της αντεργατικής πολιτικής και αυτό είναι που θα πρέπει να προβληθεί με κάθε τρόπο και στον κόσμο της εργασίας αλλά και σε όλο το λαό.
Το Κίνημα Στην Πόλη του Ζωγράφου καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στη νέα επιδρομή στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, στις ομαδικές απολύσεις, στην κατάργηση των ΣΣΕ, στα νέα μέτρα συνολικά του τρίτου μνημονίου και των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης. Με γραμμή ρήξης και ανατροπής Κυβέρνησης –Ε.Ε.- κεφαλαίου. 
Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε, με το δικό μας πλαίσιο, τις δικές μας διεκδικήσεις και στόχους. Απεργούμε ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις πολιτικές των δανειστών-δυναστών. Συντονίζουμε τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις ενάντια στον αναποτελεσματικό σχεδιασμό των ΓΣΕΕ και ΣΙΑ. Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς και και στη γειτονιά και όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία. . 
Θα πρέπει να δώσουμε απάντηση μάχης σύγκρουσης και αγώνα, θα πρέπει να πάμε αλλιώς θα πρέπει να δώσουμε την μάχη :
·  Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα
·  Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας
·  Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας
Η Μάχη αυτή που θα πρέπει να την δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις θα είναι αποτελεσματική και νικηφόρα μόνο αν αποβάλουμε τις λογικές:
·  του υποταγμένου και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού
·  του δήθεν διαλόγου και της διαπραγμάτευσης
·  των δήθεν ρεαλιστικών στόχων
·  των επετειακών  απεργιών και των κινητοποιήσεων για την τιμή των όπλων
Των λογικών και των πρακτικών που μας πάνε βήματα πίσω και στην ήττα και την ενσωμάτωση.
Θα είναι οι αγώνες αποτελεσματικοί και οι μάχες που θα δώσουμε νικηφόρες όταν δώσουμε την μάχη με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων  σύγκρουσης και όχι απλής διαμαρτυρίας ,με συνδικάτα και σωματεία ταξικά στα χέρια των εργαζομένων.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η κοινή δράση των μαχόμενων ταξικών  δυνάμεων της αριστεράς και σε αυτή την μάχη θα πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας.
Θα πρέπει να δώσουμε πνοή και να βγάλουμε μπροστά τα αιτήματα των εργαζόμενων  , των ανέργων και όλων εκείνων που πλήττονται με τον πλέον βάναυσο τρόπο από την κυβερνητική – μνημονιακή πολιτική.
Θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα κίνημα που θα ενοποιεί τον κόσμο της εργασίας, ένα κίνημα διαχωρισμένο από λογικές «περίπου» σύγκρουσής, υπεράσπισης του παλιού και  εξαίρεσης των κλάδων, ένα κίνημα που  αλλά θα εκφράζει  επιθετικά τα αιτήματα και θα δίνει και την απαντήσεις από εργατική σκοπιά.
Όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά σωματεία, όλες οι συλλογικότητες του αγώνα, θα πρέπει να πρωτοστατήσουν από τώρα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων, Μουσείο-Πολυτεχνείο, ώρα 10.30 μ.μ.

Κίνημα Στην Πόλη του Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο