Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Όλοι-όλες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, Πέμπτη 14/4 στις 20.30

Κοινό ψήφισμα για μέτρα προστασίας κατά των ανέργων

Επιτροπές αγώνα κατά της ανεργίας
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΠΡΟΣ
-Δήμαρχο
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Ερχόμαστε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας έχει φτάσει στα όρια της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.

Στην Ελλάδα του 2016, της «Ενωμένης Ευρώπης», των μνημονίων και της επιτροπείας των «θεσμών», έχει δημιουργηθεί και διογκωθεί το φαινόμενο της μαζικής ανεργίας. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς δουλειά και αν συνυπολογίσουμε σε όλους αυτούς και όσους εργάζονται με καθεστώς προσωρινής ή μαύρης εργασίας, καταλαβαίνουμε ότι το νούμερο αγγίζει ανυπολόγιστα όρια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δε διαφαίνεται ούτε η παραμικρή ηλιαχτίδα αλλαγής αυτής της πραγματικότητας. Η πολιτεία μοιάζει να παρακολουθεί απαθής αυτή την κατάσταση και τα κέντρα εξουσιών, τόσο σε κεντρικό όσο σε τοπικό επίπεδο αδυνατούν να λάβουν γενναίες αποφάσεις ανακούφισης των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε καν τα βασικά στοιχεία που θα εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν στην ουρά της ανεργίας για πολλούς μήνες για να διεκδικήσουν μια ορισμένου χρόνου δουλειά, ένα ξεροκόμματο για λίγους μήνες και ύστερα να πεταχτούν πάλι στον Καιάδα της ανεργίας.

Απαιτούμε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς να σταματήσει και αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Στη βάση των διεκδικήσεων μας κρίνουμε απαραίτητο το δημοτικό συμβούλιο να λάβει άμεσα απόφαση για τα εξής:

- Να διεκδικήσει μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό ,σταθερό τηλέφωνο.

-Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.

-Να υπάρξουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των κενών στις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου μας (παιδικούς σταθμούς , καθαριότητα...)

-Στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, να γίνουν δεκτά δωρεάν όλα τα παιδιά των άνεργων νοικοκυριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

-Όλες οι δραστηριότητες στο Δήμο να είναι δωρεάν για τους άνεργους δημότες και των οικογενειών τους . Δωρεάν χρήση από τους εγγεγραμμένους ανέργους δημότες Ζωγράφου των χώρων άθλησης (κολυμβητηρίου, δημοτικού γυμναστηρίου κλπ), δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού όπως μαθήματα χορού και θεάτρου, δωρεάν παρακολούθηση ταινιών στους δημοτικούς κινηματογράφους, δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που μέχρι τώρα λαμβάνουν αντίτιμο από τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο