Τρίτη 29 Απριλίου 2014

για τις δασικές εκτάσεις και το πράσινο στην πόλη μας

Διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα της πολύπαθης περιοχής των 17 στρεμμάτων στο Νέο τέρμα Ζωγράφου, και της περιοχής Δασάκι Ιλισίων επί της Ούλοφ παλμέ Αλκαίου και Γαζίας. Η περιοχή των 17 στρεμμάτων στο Νέο τέρμα Ζωγράφου γλύτωσε από  τους αγώνες των κατοίκων από τη δημιουργία '' διεθνών συνεδριακών κέντρων '' της νοοτροπίας Καζάκου . Σήμερα οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφυλάξουν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της περιοχής , μακριά από τις εργολαβικές ορέξεις. Το ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ  βρίσκεται μαχητικά κοντά τους κατοίκους της περιοχής και δίνει τον αγώνα για την διατήρηση αυτού του  μεγάλου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας σε καθεστώς απόλυτης προστασίας. Η περιοχή Δασάκι Ιλισίων επί της ούλοφ παλμέ Αλκαίου και γαζίας σώθηκε από τους αγώνες των κάτοικων τις περιοχής από την απολυτή τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση. Η σημερινή ανάπλαση στην περιοχή γίνεται με βάση τις θέσεις και την πίεση των κάτοικων της περιοχής και του δασαρχείου και αποτελεί νίκη του τοπικού κινήματος.
Για το δασικό κομμάτι Υμηττού που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Ζωγράφου ευτυχώς που υπάρχει  και η εθελοντική δασοπροστασία που εδώ και 29 χρόνια παλεύει για την διατήρηση του δάσους και πρόσφατα αναγνώρισε και το δημοτικό συμβούλιο.
Το ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ παλεύει για την  προστασία και διατήρηση του συνόλου της Δασικής έκτασης που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζωγράφου ανεξάρτητα της ζώνη προστασίας που ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο