Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το Κίνημα στην Πόλη



Προς αποκατάσταση  δημοσιευμάτων που αφορούν στη δημοτική παράταξη μας "Κίνημα στην Πόλη" θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Πρώτον, το Κίνημα στην Πόλη δεν δουλεύει με non paper, έχει δείξει πως ό,τι θέλει να πει το γράφει ρητά στις ανακοινώσεις του. Είμαστε ένας χώρος που θεωρεί θεμέλιο λίθο της εσωτερικής δημοκρατίας του τη γενική συνέλευσή του και τον ανοιχτό συντροφικό διάλογο και για αυτό θεωρούμε προσβλητική μια εικόνα που υπονοεί ότι και εμείς λειτουργούμε με τη "δημοκρατία" των διαρροών όπως άλλες δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και κυβερνήσεις.
 
Δεύτερον, θεωρούμε προσβλητικό και ξένο σε μας τον τρόπο που παρουσιάζεται η λογική της εναλλαγής στις πολιτικές-θεσμικές θέσεις ως ζήτημα συσχετισμού πολιτικών φέουδων. Είμαστε ένας χώρος που λειτουργεί ως ομάδα και θεωρεί λάθος και επικίνδυνη την προσωποπαγή λειτουργία στην πολιτική εκπροσώπηση γενικά και ειδικότερα στις θεσμικές θέσεις. Για αυτό, με τη διαδικασία της εναλλαγής σφυρηλατούμε την συλλογική κουλτούρα μας και προστατεύουμε την συλλογικότητα αλλά και καθέναν από εμάς ξεχωριστά. Ας μην ξεχνάμε ότι την ίδια ώρα που οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις διακηρύσσουν την ομαδικότητα της λειτουργίας τους προβάλλουν μόνο τα "φανταχτερά" πρόσωπα των επικεφαλής τους και κανείς δεν τολμά αυτό που εμείς πράττουμε.
 
Τρίτον, η λογική που μας παρουσιάζει ως δημοτικό κατέβασμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι επίσης προβληματική. Η δημοτική παράταξή μας ανήκει στα μέλη της, που προέρχονται από περισσότερους χώρους της αριστεράς είτε είναι ανένταχτοι αριστεροί. Θεωρούμε αυτή την πολυσυλλεκτικότητα πλούτο της κίνησης μας και ενοχλούμαστε όταν υπονοείται το αντίθετο. Αυτό βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με την ήδη δεδηλωμένη και σημαντική στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην δημοτική κίνησή μας.   

Το Κίνημα στην Πόλη έχει τις δικές του διαδικασίες και αυτοτέλεια και θα συνεδριάσει η γενική συνέλευσή του την Κυριακή 9/2. Εκεί θα αποφασίσει δημοκρατικά και ενωτικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη στάση του στις επόμενες εκλογές. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ στη μάχη απέναντι στα μνημόνια, τον Καλλικράτη και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Όσοι θέλουν να πλήξουν την πολυσυλλεκτικότητα και το ριζοσπαστισμό μας δεν θα καταφέρουν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Εμείς είμαστε το πρόβλημά τους στην τοπική πολιτική σκηνή και θα φροντίσουμε να γίνουμε περισσότερο.


Το συντονιστικό του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο