Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Απόσπασμα της απόφασης της συνέλευσης του Κινήματος στην Πόλη



Α. Έγκριση του απολογισμού που παρουσιάστηκε από τη δημοτική σύμβουλο



1. ΜΑΞΙΑΔΗΖ ( εταιρεία αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας με μοναδικό μέτοχο τον δήμο Ζωγράφου). Μετέχουμε στο ΔΣ με το σ/φο Κωστόπουλο. Έχουμε κατηγορηθεί γι αυτό από την ''λαϊκή συσπείρωση''. Σκοπός της συμμετοχής μας είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας, η αποφυγή των τερατουργημάτων Καζάκου , που την χρησιμοποιούσε για όλες τις λαμογιές του και η αποκάλυψη του νοσηρού παρελθόντος της. Η δήλωση του δημάρχου είναι καθαρή . Δεν πρόκειται να διαλύσει την εταιρεία και να μεταφέρει τις δράσεις της στο δήμο. Όλη η ακίνητη περιουσία του δήμου έχει εκχωρηθεί στη ΜΑΞΙΑΔΗΖ με μηδενικό όφελος για τον δημότη. Ο έλεγχος του ΔΣ πάνω στην εταιρεία είναι περιορισμένος μόνο ενημέρωση και ερωτήσεις γίνονται συνήθως - το κομμάτι αυτό είναι μια εισήγηση μόνο του . Θέση μας : Να γίνει έλεγχος από υπουργείο οικονομικών. Το κράτος να πάρει τις ευθύνες του . Τελική θέση και πάγια η λύση της εταιρείας.

2.Κάθε φορά που τίθεται θέμα προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις 2 μηνών ή 5 μηνών ψηφίζουμε αρνητικά. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα . Η μόνη περίπτωση που ψηφίσαμε 2μηνο προσωπικό ήταν για τους παιδικούς σταθμούς γιατί έμπαινε θέμα λειτουργίας ή μη λειτουργίας τους .

3. Το θέμα των παιδικών σταθμών το φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο εμείς σαν παράταξη . Για τη μείωση προσωπικού . Για την μείωση της ποσότητας φαγητού ανά παιδί . Για την πλήρη εξαφάνιση των 3 λεωφορείων ΙΒΣΑ που προηγουμένως υπήρχαν και μετέφεραν τα παιδιά που μένουν μακριά . Και κυρίως ζητώντας την πλήρη κατάργηση των τροφείων άσχετα με οικονομική κατάσταση γονέων , γιατί προφανώς ο γονέας με 200 000 χιλιάρικα τον χρόνο δεν θα πάει το παιδί του στον παιδικό σταθμό του Ζωγράφου .

4. Για τον σύλλογο γονέων παιδιών με αναπηρία Η ΑΓΑΠΗ . Ψηφίσαμε ναι στην επιχορήγηση του συλλόγου για να μην βρεθούν στο δρόμο τα παιδιά . Προηγουμένως είχαμε αναλυτικά καταθέσει την άποψή μας για τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου και την αρνητική μας θέση να επιχορηγείται για δραστηριότητες και να είναι εργοδότης δασκάλων ειδικής αγωγής. Δεν είναι πιστοποιημένος σύλλογος, δεν είναι στο ''ειδικό μητρώο'' που τηρεί το υπουργείο υγείας για αυτούς τους συλλόγους. Το θέμα είναι σύνθετο . Έχουμε δεσμευτεί να κατεβάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το ζήτημα .

5.Καταψηφίσαμε το ''ετήσιο πρόγραμμα δράσης'' του δήμου. Είναι ένα υποχρεωτικό πόνημα που πρέπει να κάνουν οι δήμοι για να το στείλουν στην περιφέρεια. Ο δήμος Ζωγράφου '' για να προλάβει τις ημερομηνίες που του είχαν όπως πάντα ξεφύγει αντέγραψε το σχετικό πρόγραμμα του δήμου Χίου και αναφέρεται σε δομές που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στον δήμο μας.

6.Στις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων ψηφίσαμε τις πλατείες Άνοιξη και Μερκάτη . Καταψηφίσαμε το άλσος Ιλισίων .

7. Καταψηφίσαμε το οργανόγραμμα του προσωπικού του δήμου Ζωγράφου. Δεν προβλέπει κάλυψη κενών θέσεων. Δεν εγγυάται εργασία σε προσωπικό ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ. Στο συγκεκριμένο θέμα ελέγχεται βέβαια και η στάση του συλλόγου εργαζομένων που φαίνεται να την απασχολεί περισσότερο αν θα έχουν δικαίωμα υπογραφής οι ΠΕ ή οι ΤΕ αντί να κοιτάζει το μέλλον των συναδέλφων που πρόκειται πιθανά με τα νέα μέτρα να χάσουν την δουλειά τους .

8. Ψηφίσαμε μαζί με την διοίκηση το ψήφισμα στήριξης στα μέλη της επιτροπής αγώνα της βίλας εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη.

10.Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή . Κάναμε μια άριστη τοποθέτηση για τη σημασία του χώρου επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας για πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς εμπορευματική χρήση και χωρίς καμία παρά πάνω δόμηση από το 10% που προβλέπεται από το νόμο 732/77 και φυσικά 'έχει ήδη καλυφθεί. Σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Η διοίκηση δεν φαίνεται να έχει βασικές αντιρρήσεις .

11. Είναι αυτονόητο ότι καταψηφίζουμε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ και είναι άπειρα (''άμεση αντιμετώπιση φτώχειας''-''στηρίζω αγκαλιάζω''-αυτά συνήθως πραγματοποιούνται μέσω ΜΚΟ σε συνεργασία με άλλους δήμους) Είναι στα πλαίσια της ''ενηλικίωσης '' των δήμων που προβλέπει ο Καλλικράτης

12. ΚΑΠΗ. Φέραμε εμείς το θέμα στο ΔΣ . Για την κατάργηση της συνταγογράφησης, για την κατάργηση του γιατρού και για την υποβάθμιση του κεράσματος προς τους ηλικιωμένους . Η γνωστή απάντηση '' προσπαθούμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε με μίνιμουμ έξοδα της διοίκησης .

13. Εναντίον της καθιέρωσης ζωνών στο κοιμητήριο. Προφανώς δεν γίνεται δεκτό γιατί αποφέρει έσοδα. Εκεί εμείς βάλαμε το θέμα της προστασίας των εργαζομένων που με γάντια μιας χρήσης κάνουν εκταφές ,και έρχονται σε επαφή με πιθανά λοιμώδη νοσήματα . Γιατρός εργασίας υπάρχει ένας προβλέπονται δύο.

14. Ψηφίσαμε θετικά στις επισκευές των κτηρίων των σχολείων , άσχετα από το ύψος του κόστους. Το ίδιο και για τα ενοίκια των τριών νηπιαγωγείων που πήγανε σε καλύτερους χώρους - πιο κατάλληλους .

15. Ψηφίσαμε αρνητικά στην '' δια βίου μάθηση '' σε συνεργασία με τον δήμο Καισαριανής . Αναπτύξαμε την λογική μας ενάντια στην στοχολογία αυτής της λογικής Διαμαντοπούλου και μιλήσαμε για πρόγραμμα '' φάρμακο'' ενάντια στην ανεργία και στα τεράστια προβλήματα ανθρώπων που για βιοποριστικούς λόγους αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο στη μέση . Είμαστε υπέρ της πλήρους δημόσιας προσχολικής και σχολικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .

Στο διάστημα που εξετάζουμε φέραμε στο Δημοτικό 36 ερωτήσεις από πολίτες και συλλογικότητες . 42 θέματα πολιτών , από τα οποία λύθηκαν τα 4 και αντιμετωπίστηκαν σε ένα βαθμό άλλα 2 . Αυτά που εκκρεμούν τα επαναφέρω σε τακτά χρονικά διαστήματα . Το κείμενο για την ομιλία της δημοτικής συμβούλου και για την θέση της παράταξης στο θέμα αποδοχή δωρεάς θα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι λόγω της επικαιρότητας και της σοβαρότητάς του .



Β. Έγκριση της θέσης που ακολουθεί για το ζήτημα της αποδοχής της ''δωρεάς'' της βίλας

Θέση του ΚσΠ για τη ‘Δωρεά’ της Βίλας



Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ δεν συμφωνεί στην αποδοχή της ''δωρεάς'' της Αθηνάς και του Ιωάννη Ζωγράφου που αφορά το υπόλοιπο 50% του οικοδομικού τετραγώνου 387, δηλ της βίλας Ζωγράφου και του περιβάλλοντος αυτήν χώρου .

Η οικογένεια θεωρεί προαπαιτούμενο της δωρεάς, το να σεβαστεί ο δήμος την σύσταση - την αγοραπωλησία δηλαδή μεταξύ της οικογένειας και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εμείς θεωρούμε αυτόν τον όρο ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

- Γιατί σύμφωνα και με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η αγορά πραγματοποιήθηκε καθ υπέρβαση της εξουσίας του υπογράψαντος αυτήν κ. Καζάκου (αποφάσεις 290 και 291 του τότε δημοτικού συμβουλίου ).

- Γιατί η αγορά βασίστηκε σε υπερεκτίμηση της αξίας του οικοπέδου.

- Γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου στο δάνειο το οποίο συνάφθηκε με την σήμερα κρατική αυστριακή τράπεζα.

Η πρόταση ‘δωρεάς’-εμπαιγμού προσπαθεί απλά να προλάβει τον χαρακτηρισμό του χώρου ως κοινόχρηστο πράσινο από το ΥΠΕΚΑ και την έκδοση των πορισμάτων των εισαγγελικών ερευνών για την αγοραπωλησία και την απόπειρα δωροδοκίας της γ.γ του ΥΠ.ΠΟ.

Για μας η μόνη επιβεβλημένη πολιτικά και ηθικά λύση είναι η αναστροφή της πώλησης της Βίλας και ο χαρακτηρισμός του χώρου ως απαλλοτριώσιμος χώρος υψηλού πρασίνου.

Είναι προφανές πως στη περίπτωση αυτή οι Ζωγραφαίοι θα εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα ώστε να παρακρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο τα επιπλέον χρήματα που τους χαρίστηκαν. Αν λοιπόν ο Δήμος επιλέξει τη λύση της αποδοχής της «δωρεάς» ως συντομότερη και συμφερότερη οφείλει να το κάνει υπό τους εξής όρους:

Επανεκτίμηση της αξίας του οικοπέδου ώστε να μη ζημιωθεί ο Δήμος από την αγορά με 19,4 εκ του 50% ενός οικοπέδου που η αντικειμενική αξία του ήταν 8εκ. και επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούν στο υπερβάλλον από το τίμημα

Μη απαλοιφή των ποινικών και διοικητικών ευθυνών που προκύπτουν από την αρχική αγοραπωλησία.

Μη δεχόμενος την παρακράτηση της κρατικής επιχορήγησης στο ισόποσο των δόσεων που προκύπτουν από το δάνειο που παράνομα σύναψε ο Καζάκος και αυθαίρετα αναγνώρισε ως κρατικό ο Βενιζέλος

Με δημόσια δέσμευση ότι δεν θα επιτραπεί η εμπορική εκμετάλλευση του



Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αναστροφή της πώλησης και η ταυτόχρονη καταγγελία της παράνομης δανειακής σύμβασης, με επιστροφή των χρημάτων, είναι η μόνη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο