Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ

Οι 300 απεργοί πείνας είναι μετανάστες εργάτες από χώρες της Βόρειας Αφρικής και δεν είναι άστεγοι ή αναξιοπαθούντες. Παλεύουν για νομιμοποίηση. Αυτό είναι το κεντρικό αίτημα όλων των μεταναστών εργατών στη χώρα μας. Δεν ζητάνε προνόμια αλλά το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα για μια ελεύθερη ζωή, μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι 300, όπως σχεδόν όλοι οι μετανάστες είναι κομμάτι των εργατών αυτής της χώρας, είναι οι κολασμένοι αυτής της χώρας. Ο αγώνας τους έχει εχθρούς την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Μνημονίου, τους βαρόνους της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας, τους ομίλους των επιχειρηματιών, το ιερατείο, τους φασίστες και όλα τα άλλα παράσιτα που ζουν από το αίμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αγώνας τους συμπίπτει με την εξέγερση των φτωχών αραβικών μαζών σ’όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής ενάντια στην αριστοκρατία του πλούτου και τους δικτάτορες που κυβερνούσαν αυτές τις χώρες. Ό ένας φίλος του πρωθυπουργού, ο Μπεν Αλι της Τυνησίας, πρόλαβε και πέταξε με ελικόπτερο. Η τύχη του Mουμπάρακ της Αιγύπτου αγνοείται. Και η τύχη του Καντάφι της Λιβύης, παλιού φίλου της οικογένειας Παπανδρέου, προοιωνίζεται δυσοίωνη.

Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα για νομιμοποίηση γιατί οι έλληνες επιχειρηματίες θα χάσουν έτσι τους «λαθρομετανάστες» τους. Και αυτό θα έχει δύο συνέπειες: πρώτο, δεν θα έχουν φτηνούς σκλάβους εργάτες για να βγάζουν υπερκέρδη και δεύτερο, δεν θα μπορούν να διασπούν εύκολα τους εργαζόμενους σε έλληνες και ξένους. Η κυβέρνηση φοβάται τους 300 γιατί ξέρει ότι όσοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας δεν θα λυγίσουν εύκολα και το έχουν ήδη αποδείξει. Γιατί ξέρει ότι έστω και ένας θάνατος απεργού πείνας θα είναι ένα ανεξίτηλο στίγμα πάνω της.

Ο αγώνας τους είναι μέρος της γενικής αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Οι καλύτεροι σύμμαχοι των 300 είναι οι απεργοί στις συγκοινωνίες, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι πρωτοβουλίες κατοίκων για τα εισιτήρια, οι πρωτοβουλίες για τα διόδια.

Ο αγώνας των 300 καθημερινά κερδίζει έδαφος. Γίνεται περισσότερο γνωστός σ’ όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα της διεθνούς αλληλεγγύης πληθαίνουν. Εκατοντάδες συνδικάτα, δημοτικά σχήματα, φοιτητικοί σύλλογοι, πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες έχουν εκδώσει ανακοινώσεις και έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις αλληλεγγύης. Ο αγώνας των 300 έχει σπάσει την απομόνωση, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και όλη η Αντίδραση. Και βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Μέρα με τη μέρα ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους αυξάνεται δραματικά και εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Παλεύουμε για να αποκαλύψουμε ότι πίσω από όλους όσους μιλούν για «εθνικούς και κοινωνικούς κινδύνους» βρίσκονται τα προνόμια και ο πλούτος της ελληνικής ολιγαρχίας. Για να ξεσκεπάσουμε ότι πίσω από όσους μιλούν για «εγκληματικότητα» βρίσκονται τα πιο εγκληματικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, οι πολιτικές και επιχειρηματικές μαφίες και τα λαμόγια της εξουσίας.

Παλεύουμε στους χώρους που δουλεύουμε και ζούμε ενάντια στον ρατσιστικό κατακερματισμό των εργαζόμενων. Διεκδικούμε από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να συμπαρασταθούν άμεσα και πρακτικά στους απεργούς πείνας. Διαδηλώνουμε και αντιδράμε μαχητικά ενάντια στη βαναυσότητα της  κυβέρνησης και τη χυδαιότητα της τηλεόρασης.

Κανένας αγώνας μόνος του απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Η νίκη των απεργών της πείνας θα είναι νίκη όλου του εργατικού κινήματος

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΡΑ

ΙΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗΣ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2" ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ FRONTEX, ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο