Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Τραπεζάκια μέσα» στου Ζωγράφου…

«Τραπεζάκια μέσα» στου Ζωγράφου…  
Μια βόλτα στους δρόμους του Ζωγράφου αρκεί για να δει κανείς την οικονομική και κοινωνική παρακμή μέσα από δεκάδες βιτρίνες μαγαζιών που κλείνουν. Οι ταμπέλες Ενοικιάζεται αυξάνονται ραγδαία σε κάθε τετράγωνο των εμπορικών δρόμων. Αλλά και σε αυτά που παραμένουν ανοιχτά, οι πωλητές και οι έμποροι συνήθως ελλείψει πελατείας έχουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο… να κοιτάζουν απ’ έξω, να διαβάζουν περιοδικά και να μιλούν στο τηλέφωνο με τους φίλους τους! Την ίδια ώρα, τα χρέη, τα δάνεια, οι προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις πνίγουν όλους τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους.
Αυτή η καταστροφή είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας μείωσης μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Της εκτόξευσης της ανεργίας σε πρωτοφανή μεγέθη. Της καταιγίδας των έμμεσων φόρων (φ.π.α, καύσιμα), της ανόδου των τιμών ειδών λαϊκής κατανάλωσης, της εκτεταμένης αναδιανομής υπέρ του κεφαλαίου. Της συνολικής επίθεσης στο εργατικά δικαιώματα (κλαδικές συμβάσεις, γενίκευση ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.λ.π.) που οδηγεί τον εργαζόμενο κόσμο στην διαβίωση με τα ελάχιστα δυνατά έξοδα. Είναι το βασικό αποτέλεσμα της αδιέξοδης εφαρμογής του μνημονίου, της πολιτικής των ΔΝΤ,ΕΕ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη ΛΑΟΣ και ΝΔ. Της πολιτικής που μοιράζει εκατομμύρια στις τράπεζες και τους επιτρέπει να μην δανείζουν σε κανέναν!!
Σε πολλούς εμπόρους μπορεί να φαντάζουν αναγκαία μέτρα κάποιες απολύσεις, μειώσεις μισθών για την επιβίωση τους. Όμως ξεχνούν ότι οι περισσότεροι καταναλωτές είναι εργαζόμενοι! Αν μείνει άνεργος ή φτωχός ο υπάλληλος μιας επιχείρησης, θα μείνει και της διπλανής που είναι ταυτόχρονα πελάτης. Ποιος ωφελείται από αυτή την εξέλιξη; Μόνο οι συνήθεις ύποπτοι που ελέγχουν τον ανταγωνισμό: Οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα franchising με τις γνωστές μάρκες, οι αλυσίδες καταστημάτων.
Ο Δήμος μας, με τη διοίκηση του ΚΑΖΑΚΟΥ και της ΔΑΔΑ, στέκεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ σε αυτή την πολιτική. Μέσα σε τρία χρόνια έχει αυξήσει ραγδαία τα δημοτικά τέλη για τις επαγγελματικές στέγες. Έχει υποβαθμίσει τους ελεύθερους χώρους και τους εμπορικούς δρόμους. Μοιράζει έργα και προμήθειες στα «δικά του παιδιά» σαν να είναι ο δήμος τσιφλίκι του. Ενώ τα μαγαζιά ασφυκτιούν, αυτός απειλεί με πρόστιμα αν δεν αλλάξουν τις ταμπέλες τους στα... ελληνικά! Έχει αναγάγει σε βασικό στόχο την ανέγερση ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ τύπου MALL στο Κτήμα Ζωγράφου.
Έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, αντισταθείτε!
Στον Δικό τους Μονόδρομο απαντάμε: Μονόδρομος για εμάς είναι ο μαζικός αγώνας και η αντίσταση!
   «ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ»   
         ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
 kinimastinpoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο