Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Εφετείο την Πέμπτη 27/6



Σχεδόν έξι χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με τη δίκη να μην έχει τελειώσει και τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Το γεγονός ότι η δίκη αυτή και η καταδίκη των δολοφόνων δεν έχει ολοκληρωθεί τόσα χρόνια μετά δείχνει ξεκάθαρα πως τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η προηγούμενη, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη μη ολοκλήρωσή της. Ακόμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις αλλαγές που προωθεί στον Ποινικό Κώδικα, ουσιαστικά, μειώνει τις ποινές των  νεοναζί δολοφόνων .

Η Δική της Χρυσής Αυγής βρίσκεται πια στην φάση των απολογιών των κατηγορουμένων. Είναι η αρχή του τέλους μιας επίπονης και χρονοβόρας διαδικασίας στην οποία το αντιφασιστικό κίνημα έπαιξε ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο. Δεν ξεχνάμε τις κοινές εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής (Καστελόριζο κτλ) και την ασυλία που παρείχε η ΕΛΑΣ σε όσες επιθέσεις  έκαναν τα τάγματα εφόδου από το 2015 μέχρι σήμερα. Η ΝΔ προεκλογικά αντιγράφει τα επιχειρήματα του αντιφασιστικού κινήματος περί καθυστέρησης της δίκης, κανείς, όμως, δεν ξεχνάει τον Μπαλτάκο, τα σενάρια για μια πιο φρόνιμη Χρυσή Αυγή και τον ρατσιστικό Ξένιο Δία.

Οι κυβερνήσεις βολεύονται από την ύπαρξη μιας συμμορίας όπως η Χρυσή Αυγή, που σε περιόδους κρίσης προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα πραγματικά επίδικα της περιόδου που δεν είναι άλλα από τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές, στρέφοντας το βλέμμα του σε επίπλαστους εχθρούς, βοηθώντας την εκάστοτε κυβέρνηση να εφαρμόσει τη βάρβαρη πολιτική της με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Σε τέτοιες περιόδους έχουμε δει την Χρυσή Αυγή να κάνει επιθέσεις ή ακόμα και να δολοφονεί μετανάστες και άτομα του αντιφασιστικού χώρου, όπως τους Σαχζάτ Λουκμάν, Παύλο Φύσσα, Πετρίτ Ζίφλε. Ταυτόχρονα, έχει φανεί ο κατασταλτικός της ρόλος απέναντι στο εργατικό κίνημα, καθώς βρίσκεται πάντα απέναντι από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, κάνοντας ακόμα και τραμπούκικες επιθέσεις, λειτουργώντας ως «μπράβοι» προς όφελος των εργοδοτών.

Η Χρυσή Αυγή και οι δολοφόνοι της δεν έχουν καμία θέση μέσα στις γειτονιές μας. Η θέση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή και στον απόπατο της ιστορίας. Το εργατικό και λαϊκό  κίνημα οφείλει να δώσει την αναγκαία απάντηση ενάντια στο φασισμό που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και λειτουργεί ενάντια στα λαϊκά-εργατικά συμφέροντα.

Καλούμε τους κατοίκους του Ζωγράφου σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας, στ. Αμπελόκηποι), την Πέμπτη 27/6 στις 9πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο