Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Λίγα λόγια με αφορμή την επίσκεψη της Ελληνικής Αυγής στη λαϊκή των Ιλισίων



Την εμφάνισή τους στη γειτονιά μας μετά από καιρό έκαναν σήμερα το πρωί οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καθώς ο Ηλίας Παναγιώταρος και συνοδεία χρυσαυγιτών πραγματοποίησαν εξόρμηση της Ελληνικής Αυγής στη λαϊκή των Άνω Ιλισίων. Το κλιμάκιο των χρυσαυγιτών έγινε αντιληπτό από μέλη του Κινήματος στην Πόλη, που ξεκινούσαν την εξόρμησή τους, την ώρα που οι νεοναζί αποχωρούσαν, ενόσω κλιμάκια άλλων συστημικών κινήσεων συνέχιζαν κανονικά τα δικά τους μοιράσματα σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Η εικόνα των χρυσαυγιτών στους δρόμους της γειτονιάς μας ως τώρα περιοριζόταν σε νυχτερινά χτυπήματα χώρων και βραδινό πέταγμα flyers, ωστόσο, με το σημερινό τους μοίρασμα, φαίνεται πως οι εγκληματίες νεοναζί έχουν τη διάθεση να αποκτήσουν ποδάρια στου Ζωγράφου, γεγονός το οποίο απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση από τις δυνάμεις του κινήματος και τους κατοίκους, ευρύτερα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κατέβασμα της Ελληνικής Αυγής στο δήμο ή ότι η διαπαραταξιακή του δεν παραχώρησε προεκλογικά χώρο στη Χρυσή Αυγή και τους συνδυασμούς της δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, καθότι, όπως και σε άλλους δήμους και πόλεις, τέτοια φασιστικά στοιχεία βρίσκουν πολιτική στέγη και κάλυψη σε άλλους οικείους πολιτικά χώρους, με πιο δημοκρατικό περιτύλιγμα, είτε σε επίπεδο ψηφοδελτίων είτε σε επίπεδο πολιτικής έκφρασης.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματίες, υπόδικοι εδώ και 4 χρόνια για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η θέση τους είναι στη φυλακή, όχι στις λαϊκές παριστάνοντας το πολιτικό κόμμα. Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στη γειτονιά του Ζωγράφου! Σαν Κίνημα στην Πόλη θα δώσουμε αυτή την μάχη, ούτως ώστε εικόνες σαν τις σημερινές να μείνουν στο παρελθόν, για να είναι οι γειτονιές του Ζωγράφου, και όχι μόνο, καθαρές από σβάστικες, μαιάνδρους, στοχάδια και άλλα σύμβολα μίσους. Η Χρυσή Αυγή είναι σάρκα από την σάρκα του συστήματος. Αποτελούν το πιο πιστό τάγμα εφόδου των αφεντικών. Πέρα από τις υπάρχουσες «γέφυρες» με την δεξιά, τον εθνικισμό αναπαραγάγει και τροφοδοτεί και η κυβερνητική πολιτική, είτε με την κάλυψη που τους παρέχει είτε με την καταστολή που επιβάλλει όπως είδαμε και στον δήμο μας πρόσφατα με την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου. Τη μόνη ηχηρή απάντηση στη φασιστική απειλή θα δώσει η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών στις γειτονιές, στους χώρου εργασίας και σε όλη την κοινωνία. Από αυτή τη σκοπιά, στηρίζουμε και τις αυριανές κινητοποιήσεις φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στη φιέστα Κασιδιάρη στον Κολωνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο