Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ζωή και θάνατος στου Ζωγράφου στην εποχή του "αριστερού" μνημονίου

Αβάσταχτη θλίψη και οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι 67χρόνος συμπολίτης μας κάηκε ζωντανός στο σπίτι που κατοικούσε έπειτα από έκρηξη μπουκάλας υγραερίου. Στο σπίτι αυτό δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση καθώς τα υπόλοιπα δύο άτομα που κατοικούσαν ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν οικονομικά να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Το άτομο που κάηκε προσπαθώντας με τα πενιχρά που είχε να επιβιώσει ηταν το τελευταίο από μια σειρά θυμάτων που δημιούργησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Δεν πρόκειται για ‘’ατυχήματα’’ ή για ‘’τυχαία’’ γεγονότα, ο συνειδητός αποκλεισμός σημαντικής κοινωνικής μερίδας από στοιχειώδη πρόσβαση σε μια σειρά από παροχές γεννά την εξαθλίωση και τον θάνατο. Η σκληρή ταξική πολιτική της κυβέρνησης αδιαφορεί για την υγεία και την ζωή του λαού καθώς στην ατζέντα της βρίσκεται μόνο το πως θα ‘’διασωθούν’’ τα μακροοικονομικά της Ελλάδας και η κερδοφορία του κεφαλαίου ανεξάρτητα αν τα δύο τελευταία σημαίνουν την θυσία της υγείας και του μέλλοντος των ζωών μας. Η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι βασικός όρος για να μπορέσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, ώστε οι απόμαχοι της εργασίας να έχουν μια σύνταξη που θα τους επιτρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι με τα ψίχουλα που ονειρεύεται η σημερινή κυβέρνηση να τους δώσει. Που η πρόσβαση στην στέγη, στο ρεύμα, το νερό, την θέρμανση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση θα θεωρείται καθολικό δικαίωμα και όχι στόχος που εντέλει θα τον διασφαλίσει μονάχα μια μερίδα του πληθυσμού.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι εξαιρετικά μεγάλες, συναινεί και υπογράφει αδιαμαρτύρητα τους μνημονιακούς προυπολογισμούς που εντείνουν την υποτίμηση της ζωής των Ζωγραφιωτών και συμβάλλουν στις δολοφονίες που προκαλούν αυτές οι πολιτικές όντας συντασόμενοι σύσσωμα με την κυβέρνηση και τα μνημόνια.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αποθανόντα και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση των υπόλοιπων δύο ατόμων που τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο