Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το οικολογικό ζήτημα βρίσκεται πια μέσα στην «ατζέντα», οι πολιτικές ηγεσίες και οι δημοτικοί άρχοντες δε φαίνεται να πτοούνται και συνεχίζουν το καταστροφικό τους «έργο». Προφανώς γιατί αισθάνονται σίγουροι πως είτε με τη μία (ΝΔ) είτε με την άλλη κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) η «πράσινη» ανάπτυξη θα έχει σε κάθε περίπτωση πολύ τσιμέντο, πολλά αυτοκίνητα, πολλούς εργολάβους και αναπλάσεις με εμπορευματικές χρήσεις.

Έτσι, η περιοχή του Ζωγράφου με μόνο 0,4 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της γκριζοπράσινης πολιτικής της Ν.Δ. Μετά, λοιπόν, τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας, της Πεντέλης, της Β.Α. Αττικής και την αποψίλωση του Υμηττού, και ενώ σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχει άμεση ανάγκη όχι μόνο διατήρησης των ήδη υπαρχόντων αλλά και δημιουργίας νέων χώρων πρασίνου, το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε απόλυτη συμφωνία με τα σχέδια του κ. Καζάκου, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση νέου δικτύου αυτοκινητόδρομων μέσα στο 2009, διαμελίζοντας τον Υμηττό και αφανίζοντας 4.000 και πλέον δέντρα. Ενέκρινε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ζωγράφου για τη μετατροπή των πλατειών που απέμειναν (Πλ. Μερκάτη, Πλ. Πλαστήρα, Πλ. Eλευθερίας, Πλ. Άνοιξης και Νεκροταφείου) κυρίως σε πολυώροφα υπόγεια γκαράζ και σε υπέργεια πολυώροφα κτίρια σε κάποια από αυτά, έργο το οποίο δημοπρατείται στις 6 Οκτώβρη 2009! Προγραμματίζει το διαμελισμό και την τσιμεντοποίηση του μισού πιο προνομιούχου τμήματος της Βίλας Ζωγράφου καθώς και των 17 στρεμμάτων στο Νέο Τέρμα, καταστρέφοντας έτσι εκατοντάδες δέντρα. Αποφεύγει να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, επιφάνειας 4.000 στρεμμάτων, ενώ αθόρυβα προχωρεί στον κατακερματισμό και τη τσιμεντοποίησή του. Τέλος, ενέκρινε την κατασκευή πολυώροφου υπόγειου γκαράζ στην οδό Διοχάρους, λίγο έξω από τα όρια του Δήμου Ζωγράφου.

Όμως, οι κάτοικοι της γειτονιάς μας διαθέτουν πλέον πλούσια παράδοση δυναμικών συλλογικών διεκδικήσεων και δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να υποβαθμιστεί και άλλο η ζωή τους. Μια σειρά Επιτροπών Κατοίκων, ακολουθώντας το μοντέλο της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου Κτήμα του Λαού, εμφανίστηκαν σε κάθε πλατεία της γειτονιάς. Το Κίνημα στην πόλη με όλες τις δυνάμεις του, την φαντασία και την όρεξη στηρίζει από την ίδρυσή του το Κίνημα των Επιτροπών και των Ελεύθερων Χώρων στην περιοχή μας. Έχει συμβάλλει και συνεχίζει να συμβάλλει ανατρέποντας συνολικά το πολιτικό σκηνικό, για να δημιουργηθεί μια πραγματική μαζική λαϊκή αντιπολίτευση με τους δικούς της θεσμούς. Καλεί όλους τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να στηρίξουν ενεργά τις επιτροπές κατοίκων, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στις πλατείες, και να βρεθούν στις 6 Οκτώβρη στο δημαρχείο για να ακυρωθεί η δημοπράτηση των παρκινγκ.

«ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30,

http://kinimastinpolli.blogspot.com/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο