Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου του Κινήματος στην Πόλη για τον προυπολογισμό του 2017

¨Κυρία Δήμαρχε¨
Οι πολίτες πληρώνουν τα πάντα ή μάλλον πλήρωναν και τώρα πια που δεν   μπορούν κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν. Με τη βούλα του κεντρικού κράτους και της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών  οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που αναλογούν στους Δήμους μειώνονται με στόχο να μηδενιστούν. Με λίγα λόγια μπαίνει η ταφόπλακα στην κοινωνική πολιτική των Δήμων που χρόνο με το χρόνο από το 2010 και μετά  - έτος ψήφισης και εφαρμογής του μνημονιακού νόμου ¨Καλλικράτης¨- εξελίσσονται σε ανώνυμεε εταιρείες που λειτουργούν σύμφωνα με το τρίπτυχο  επιχειρηματικότητα -  ανταποδοτικότητα- κέρδος!!!

Με μαθηματική ακρίβεια οι δημότες θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο, εκτός των ανταποδοτικών τελών,  για την παροχή πολύτιμων κοινωνικών υπηρεσιών που αφορούν στην υγεία στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Είναι τυχαίο που για τεχνικές μελέτες , ανάπλαση και αναμόρφωση κτιρίων όπως το ιστορικό κτίριο του θεάτρου Έρευνας υπολογίζετε στη τζάμπα εργασία των φοιτητών;  Οι προτεραιότητές σας στον Προϋπολογισμό  και στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών αλλά είναι σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών και γενικότερα των κερδοσκοπικών συμφερόντων και μάλιστα των αεριτζίδικων.  Προβαίνετε σε μία υπερδραστηριότητα στο χώρο του πολιτισμού με τρόπο στον οποίο ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε σταθερά αντίθετοι. Ο πολιτισμός για εμάς δεν αφορά στην ευκαιριακή διασκέδαση και εκτόνωση των πολιτών αλλά στην προσπάθεια δημιουργίας σκεπτόμενων πολιτών. Κι αυτό σημαίνει ότι τους ανοίγεις δρόμους για να περπατήσουν στα μονοπάτια της αληθινής γνώσης και της κριτικής σκέψης.

Ακόμα και ο τομέας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στα θέματα ανακύκλωσης ανατίθεται σε ιδιώτες και στις προσφιλείς Μ.Κ.Ο. Ακριβώς όπως χειρίζεται τέτοιου είδους ζητήματα η κεντρική εξουσία. Τρανό παράδειγμα η διαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες από τις Μ.Κ.Ο.

Πλειάδα ειδικοτήτων όπως μουσικοί, γεωπόνοι, κτηνίατροι, παιδίατροι, καθαρίστριες  προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου –το περίφημο μπλοκάκι- χωρίς σταθερή σχέση εργασίας. Τι σημαίνει αυτό εκτός από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν το απεχθές καθεστώς της επισφαλούς εργασίας και της ένταξής τους στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας. Σημαίνει ότι οι πολιτικές προστασίας για το περιβάλλον για τα ζώα, οι πολιτικές για την προαγωγή του πολιτισμού, όχι της διασκέδασης αλλά του πολιτισμού που θα οδηγήσει σε πολίτες με κριτική σκέψη είναι πλήρως υποβαθμισμένες.

Ακόμα και στην πρόσκληση της Περιφέρειας για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Διημέρευσης Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία δεν ανταποκριθήκατε παρόλο που κανέναν ενδοιασμό δεν έχετε για την χρηματοδότηση κοινωνικών υπηρεσιών μέσω των ΕΣΠΑ!!! Βεβαίως η επόμενη πρόσκληση για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια δεν προβλέπεται να βγει την επόμενη τριετία.

Για άλλη μια φορά ο Προϋπολογισμός είναι γαλαντόμος  στις δαπάνες δημοσίων σχέσεων  - οι οποίες εκτοξεύθηκαν από το ποσό των 24.000€ το 2016 στο ποσό των 61.000 για το 2017- στις δαπάνες δεξιώσεων (ποσό 185.000) τη στιγμή που το 2016 από το ποσό των 80.000 που προβλέπονταν για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών τιμολογήθηκαν μόλις 1700€.

Η παρούσα δημοτική αρχή όπως ακριβώς και οι προηγούμενες ακολουθεί με συνέπεια τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές διαχείρισης των οικονομικών του δήμου. Η δημοτική αρχή του ¨Μαζί για την πόλη μας¨ με την αμαχητί  υιοθέτηση μνημονιακών πολιτικών και τον ενστερνισμό του δόγματος ¨Τhere is no alternative¨   έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων, των νέων, των ανέργων  των συνταξιούχων της περιοχής μας και των φτωχών λαΪκών νοικοκυριών.


Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου με συνέπεια στις πολιτικές θέσεις του και στους κινηματικούς αγώνες που έχει δώσει με τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισες θα συνεχίσει να προβάλλει τα προβλήματά που διογκώνονται από τις φορομπηχτικές πολιτικές της κεντρικής και τοπικής εξουσίας και θα υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις των κατοίκων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Πιστεύουμε ότι μόνο η διεκδικητική δράση των πολιτών και η ευθεία σύγκρουσή τους απέναντι στις διαχειριστικές λογικές ενός συστήματος που κάθε μέρα εξοντώνει ανθρώπινες ζωές μπορεί να προωθήσει θετικές λύσεις στα προβλήματα της ζωής και της πόλης μας.

Τον προϋπολογισμό που έφερε η Δημοτική Αρχή του ¨ΜΑΖΙ΄ τον καταψηφίζουμε γιατί είναι ανειλικρινής, παρουσιάζει διόγκωση εσόδων στηριζόμενων στα ανταποδοτικά τέλη προμηνύοντας  νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου μας . Τον καταψηφίζουμε γιατί έχει σταθερό προσανατολισμό στην ιδιωτικοποίηση - ανταποδοτικότητα- επιχειρηματικότητα και στο κέρδος αφού υπηρετεί πιστά την φορομπηχτική πολιτική των μνημονίων   που έχουν ψηφιστεί και ψηφίζονται κατά συρροή από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.  


Κίνημα στην Πόλη

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο