Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Να κάνει παρέλαση ο λαός! Να πολεμήσουμε για την ελευθερία



Το 1940 ο ελληνικός λαός αρνήθηκε να υποταχθεί στον ιταλικό φασισμό και έδωσε πάνω στα βουνά της Πίνδου έναν μεγαλειώδη νικηφόρο αγώνα. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρόδοσε όμως και συνθηκολόγησε με τον γερμανικό φασισμό. Ο Τσολάκογλου πρώτα, στη συνέχεια ο Λογοθετόπουλος και στο τέλος ο Ράλλης έφτιαξαν κυβερνήσεις δοσίλογες, όργανα των Γερμανών. Ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε ούτε το έβαλε κάτω. Μετέτρεψε τον αγώνα για την επιβίωση σε αντίσταση ενάντια στον φασισμό και τον κατακτητή. Και έφτιαξε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), τον Εθνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ) και την Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΠΟΝ). Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΕΓΙΝΕ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Όλες οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας και κάποιες ανατολικές, όπως η Καισαριανή και ο Βύρωνας, στα 1943 ήταν σχεδόν ημι-ελεύθερες, ενώ στα βουνά η Ελεύθερη Ελλάδα συγκροτούσε στις Κορυσχάδες την προσωρινή κυβέρνηση. Όραμα όχι η επιστροφή στα ολοκληρωτικά, βίαια, άδικα, εκμεταλλευτικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα που υπήρχαν στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο, αλλά μια κοινωνία που θα κυβερνιέται από τον λαό: ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ! Η ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού χτυπιόταν σε καθημερινό επίπεδο από τους καταχτητές, αλλά και από όλες τις προδοτικές φασιστικές ομάδες που έφτιαξε (ομάδα Χ, Τάγματα Ασφαλείας, Ειδική Ασφάλεια, ΕΔΕΣ Αθήνας κ.α. Τον Οκτώβρη του 1944 ήλθε η ελευθερία, οι καμπάνες χτυπούσαν και όλοι η έλληνες πανηγύριζαν. Αλλά οι φίλοι και σύμμαχοι βρετανοί ήρθαν ως νέοι κατακτητές. Φοβήθηκαν τον πόθο του ελληνικού λαού να αυτοκυβερνηθεί χωρίς τους προδότες πολιτικούς του προπολεμικού κόσμου.
Σήμερα ζούμε συνθήκες νέας κατοχής! Οι έλληνες πολιτικοί, δηλαδή η τρόικα Εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είναι όργανα των τραπεζιτών και του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου, αλλά και πειθήνια υποτακτικά της τρόικα Εξωτερικού (ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας). Γιωργάκης Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντωνάκης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης είναι οι νέοι σύγχρονοι δοσίλογοι. Η γερμανίδα Μέρκελ είναι ο νέος Χίτλερ που έρχεται να επιθεωρήσει τους υποτακτικούς της.
Όλοι αυτοί μαζί συνεργάζονται για να επιβάλλουν τον νέο φασισμό: φέρνοντας την ανεργία και την φτώχια, την διάλυση της παραγωγής, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την εξαφάνιση των εργατικών δικαιωμάτων. Για να τα επιβάλουν καταπατούν κάθε δημοκρατική ελευθερία, συλλαμβάνουν και βασανίζουν αγωνιστές και τρομοκρατούν όποιον διαμαρτύρεται. Το ΜΕΓΚΑ, ο Σκάι είναι τα σημερινά προπαγανδιστικά όργανά τους που κάθε μέρα συκοφαντούν τον ελληνικό λαό, ότι είναι τεμπέλης, ότι δεν πληρώνει, ότι τα «έφαγε μαζί τους». Παράλληλα, η συμμορία των μπράβων της νύχτας, η Χρυσή Αυγή είναι τα σύγχρονα Τάγματα Ασφαλείας, οι πιο πιστοί φρουροί.
Αν την δεκαετία του 1940 είχε νικήσει ο φασισμός, ο κόσμος θα ήταν πιο σκληρός, ακόμα πιο σκληρός απ’ ό,τι σήμερα, θα επικρατούσε ο νόμος της ζούγκλας, το δίκαιο του ισχυρότερου, χωρίς τους μετριασμούς του που έχουν εφεύρει οι ανθρώπινες κοινωνίες. Οι φασίστες λάτρευαν τη δύναμη, αυτό που ήθελαν ήταν να τους φοβούνται. Οι αδύναμοι προορίζονταν για τον Καιάδα: στη ναζιστική Γερμανία δεν υπήρχε θέση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στειρώνονταν ή εξοντώνονταν (το 1939-41 ευθανασία εφαρμόστηκε σε 70.000 Γερμανούς με ανίατες ασθένειες ή φρενοβλαβείς). Αυτή η απουσία ελέους έφερνε τους ναζί κάποτε σε ψυχρότητα ή και σε σύγκρουση με την Εκκλησία: στα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1937 στάλθηκαν και 700 ιερείς. Ο γραμματέας του ναζιστικού κόμματος Μ. Μπόρμαν δήλωνε ότι «ο εθνικοσοσιαλισμός και ο χριστιανισμός είναι δύο ασύμβατες έννοιες».
Εάν σήμερα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει και πάλι ο φασισμός είτε αυτός της Μέρκελ και του Σαμαρά είναι αυτών των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής δε θα σημάνει ένας καλύτερος κόσμος, αλλά ένας κόσμος γεμάτος μίσος, γεμάτος βία και θάνατο. Θα επικρατήσει η βαρβαρότητα και ο κανιβαλισμός σε βάρος του κάθε «αδύναμου»: μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, γυναίκες, ΑΜΕΑ. Θα επικρατήσει ο πόλεμος απέναντι σε γειτονικές χώρες και η ελληνική νεολαία θα θυσιαστεί χωρίς λόγο.
όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε την ημέρα της παρέλασης:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ (ΕΕ, ΔΝΤ),
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ» ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ  
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30,
http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο