Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΑΝΙΑΣ ΝΕΝΕΔΑΚΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ

Η παράταξή μας , το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ  δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται την “δωρεά” της Αθηνάς και του Ιωάννη Ζωγράφου που αφορά στην “δεύτερη οριζόντια ιδιοκτησία” ( δηλαδή το υπόλοιπο 50% ) του οικοδομικού τετραγώνου  387 , δηλ. της  βίλας Ζωγράφου και του περιβάλλοντος αυτήν χώρου .

Οι λόγοι έχουν αναφερθεί και άλλες φορές στις τοποθετήσεις μας, τις σχετικές με την βίλα Ζωγράφου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα θα τους αναφέρουμε επιγραμματικά για να μην επαναλαμβανόμαστε. ( επειδή η άποψή μας προφορικά και γραπτά έχει καταστεί σαφής ).
Η οικογένεια  θεωρεί προαπαιτούμενο  της δωρεάς, το να σεβαστεί ο δήμος την σύσταση - την αγοραπωλησία δηλαδή μεταξύ της οικογένειας και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εμείς αυτόν τον όρο τον θεωρούμε ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
- Γιατί σύμφωνα και με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η σύμβαση πραγματοποιήθηκε καθ' υπέρβασιν της εξουσίας του υπογράψαντος αυτήν κ. Καζάκου ( αποφάσεις 290 και 291 του τότε δημοτικού συμβουλίου ) .

- Στο δάνειο το οποίο συνήφθη με την σήμερα κρατική αυστριακή τράπεζα ,δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό συνέδριο και ακόμη δεν τηρήθηκαν οι όροι και προϋποθέσεις που η ίδια η Τράπεζα προέβλεπε ( ευθύνες και Τράπεζας ) .

- Παρά τα υπαρκτά και φανερά όμως  προβλήματα του δανείου, το παραπάνω  - ιδιωτικό δάνειο γιατί ο ΟΤΑ ενήργησε σαν ιδιώτης , περικλύεται με τον μανδύα του δημοσίου δανείου, γίνεται δηλαδή κομμάτι του γενικότερου ελληνικού χρέους .
Ρωτήσαμε αν έχουν γίνει ενέργειες από την νέα δημοτική αρχή για τον ακριβή καθορισμό του τιμήματος του 50% της βίλας . Πήραμε  μια απάντηση που δεν μας κάλυψε από τον κ. Καλλίρη.  Ρωτήσαμε την ΕΛΕ ( επιτροπή λογιστικού ελέγχου ) και 4 ( τέσσερα ) 'εγκυρα και γνωστα συμβολαιογραφικά  γραφεία  της Αθήνας . Ρωτάμε αν θέλετε  τους Lambert and Smith and Hampton  που εκτίμησαν την περιουσία του τέως . Κανένας δεν μας έβγαλε τίμημα μεγαλύτερο από 8 ή στην χειρότερη 9 εκατομμύρια ευρώ . Ο κ. Καζάκος πήρε το δάνειο θεωρώντας  ότι παίρνει δάνειο ευκαιρίας ,και νομίζοντας ότι θα πείσει και εμάς και την Τράπεζα για την τεράστια επιτυχία του. Δυστυχώς για αυτόν δεν έχει πείσει κανέναν. 

΄Εχουμε πει και ξαναπεί ότι το σύνολο του χώρου είναι διπλωπληρωμένο . Οι Ζωγραφαίοι δεν συμπόνεσαν ξαφνικά εν μέσω κρίσης τον λαό της πόλης μας και σκέφτηκαν να τον βοηθήσουν . Η ίδια η ιστορία τους στην περιοχή δεν τους βοηθάει να στηρίξουν έναν τέτοιο ισχυρισμό . Αφού είχε χρυσοπουλήσει την λεωφόρο Παπάγου  κερδίζοντας  τα άπειρα λεφτά ο Σωτήρης Ζωγράφος , αναγκάστηκε μετά    από  πίεση του μακαρίτη Ευθυμίου Κλάδου  να χαρίσει την πλατεία '' Γαρδένια '' . ( πέφτοντας σε δυσμένια μετά ο Ε. Κλάδος φυλακίστηκε σαν οπαδός του Βενιζέλου , του Ελευθερίου , όχι του Ευαγγέλου ) .

- Δεν βλέπουμε σε καμμία περίπτωση να προκύπτει ωφέλεια του δήμου, όπως αναφέρεται στην εισήγηση της διοίκησης . Η μόνη ωφέλεια που θα μπορούσαμε να δούμε είναι η αναστροφή της πώλησης , η επιστρογή των χρημάτων και η επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση . ( Στάθης Χατζόπουλος ΕΛΕ )) .

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΣΗΣ μπορεί να γίνει όταν το πράγμα έχει νομικό ελάττωμα . Είχε νομικό ελάττωμα . Το αγόρασε σαν οικοδομησιμο  ενώ δεν ήταν . Εκτός από νομικό ελάττωμα του πράγματος πάσχει και η βούληση του δήμου - αγοραστή . Γίνεται χωρίς την εξουσιοδότηση του ΔΣ . ( αποφάσεις 290 και 291  λένε όταν ορισθούν οι χρήσεις '' ) .

- Το έχουμε ξαναπεί. Το μείζον πρόβλημα του κ. Καζάκου ήταν η λήψη του δανείου . Θα έπαιρνε το δάνειο με οποιοδήποτε τρόπο. Καταστρατηγώντας αποφάσεις του ΔΣ , φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων το τότε ΠΕΧΩΔΕ , μην περιμένοντας την απόφαση του ΣΤΕ .Υπερβάλλοντα ζήλοντα , κατά τον ίδιον , περίεργη βιασύνη σύμφωνα με εμάς . Ούτε ΣΤΕ . ούτε ΣΧΟΠ , ούτε Χριστό δεν καταλάβαινε. Και για το μεγάλο επιχείρημα του ΣΟΕ ( σώμα ορκωτών λογιστών ). Οι ορκωτοί δεν ζούν στον παραμυθένιο κόσμο της σοκοφρέτας . Και ελέγχονται και πολλάκις είναι διαβλητοί. Πόσο δια σφάλισε ότι το τίμημα 19.500 εκ. ήταν αυτό που έπρεπε να πληρώσουν οι συμπολίτες του  για την αγορά της περιβόητης ταράτσας ;;;

Γνωρίζουμε ότι  αναστροφή πώλησης σημαίνει τεράστια νομική διαδικασία. Αναβολές, εφέσεις Αρειος Πάγος ( ιστορίες δεκαετίας ) .
Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, τα πράγματα ξαναπαίρνουν τη  αρχική μορφή τους. Διεκδίκηση της απαλλοτρίωσης του χώρου από το πράσινο ταμείο και απόδοσή του σαν χώρου υψηλού πρασίνου χωρίς καμία εμπορευματική  χρήση στο λαό του Ζωγράφου. Έτσι ικανοποιούνται οι αρχές της δικαιοσύνης, της ηθικής του ασυμβίβαστου ρόλου της  Τ.Α. , που για μας είναι το δέον γενέσθαι. 

Για την παράταξή μας η άλλη επιλογή , αυτή που προφανώς θα πάρετε απόψε , σημαίνει την συμπόρευση και στην τοπική κοινωνία των δύο κομμάτων του πρώην δικομματισμού , υπεύθυνων για την σημερινή κατάσταση του λαού και της χώρας μας. 

Σε τελική ανάλυση, σε εποχή κρίσης και εξαθλίωσης του κόσμου, το κύριο για το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών νοικοκυριών δεν είναι πια η βίλα . Είναι τα κοινόχρηστα, οι φακές και τα μακαρόνια. Αν σας περισσεύουν χρήματα στον δημοτικό προϋπολογισμό, χαρίστε τα στους φτωχούς και όχι στους Ζωγραφαίους .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο